Czujnik HarvestLab™ 3000 w czasie rzeczywistym mierzy i dokumentuje zawartość masy suchej oraz składników, aby zawsze zapewniać dokładną analizę jakości kiszonki.
WIĘCEJ INFORMACJI, WIĘKSZA WARTOŚĆ
CZUJNIK HARVESTLAB™ 3000 DO ANALIZY KISZONKI I GNOJOWICY
Korzystaj z przekazywanych przez czujnik HarvestLab™ 3000 w czasie rzeczywistym informacji dotyczących kiszonki i obornika oraz dokonuj regulacji w polu, aby uzyskać najlepszy produkt, jaki kiedykolwiek udało Ci się dostarczyć – na bieżąco, dokładnie i niezawodnie.
JEDEN CZUJNIK, CZTERY ZASTOSOWANIA
Czujnik HarvestLab™ 3000 można używać w sieczkarniach, kombajnach, wozach asenizacyjnych lub jako mobilne laboratorium.
ZINTEGROWANY UKŁAD DOZOWANIA DLA UPRAW
Pomiary czujnika HarvestLab™ 3000 doskonale współpracują też z inną funkcją serii 8000 i 9000: w pełni zintegrowany system ADS Twin Line dozuje dodatki do kiszonki na podstawie czasu, liczby ton zebranego plonu lub masy suchej z uwzględnieniem odczytów czujnika HarvestLab™ 3000. Dysze dozujące zasilane z dwóch różnych zbiorników znajdują się przy wlocie powietrza do wyrzutnika plonu i umożliwiają wybór stałych lub zmiennych dawek dozowania w oparciu o odczyty wilgotności z systemu HarvestLab™ 3000. Dwa zbiorniki pozwalają na dodanie dwóch różnych zakiszacza razem lub stosowanie ich w różnym czasie, zapewniając elastyczność w dostosowywaniu się do potrzeb konkretnego zadania.
SEKRET DOSKONAŁEJ KISZONKI
HARVESTLAB™ 3000 W SIECZKARNI
HarvestLab™ 3000 jednocześnie dokonuje pomiaru suchej masy oraz różnych składników pokarmowych w zbieranych uprawach. Czujnik wykorzystuje technologię spektroskopii bliskiej podczerwieni (NIR), wykonując ponad 4000 odczytów na sekundę w celu uzyskania natychmiastowych i bardzo dokładnych danych podczas pracy. Od czasu wprowadzenia na rynek w 2008 r. tysiące czujników HarvestLab™ działa na całym świecie, osiągając doskonałe wyniki nawet w trudnych warunkach terenowych.
Specyficzne dla konkretnego miejsca dane z czujnika HarvestLab™ 3000 pomagają producentom poprawić zarządzanie składnikami odżywczymi na polu znacznie lepiej niż dane pochodzące z pojedynczej próbki wysłanej do laboratorium. Po zainstalowaniu w sieczkarni czujnik HarvestLab™ 3000 umożliwia automatyczną regulację długości cięcia w zależności od zawartości masy suchej dzięki funkcji AutoLOC™, zapewniając optymalne ugniatanie i przechowywanie kiszonki. Hodowcy bydła mięsnego i mlecznego odnoszą korzyści z wykrywania zmian jakości paszy w czasie rzeczywistym oraz lepszej kontroli nad stosowaniem dodatków do kiszonki. Producenci biogazu cenią czujnik HarvestLab™ 3000 za możliwość uzyskiwania dokładnych informacji o jakości kupowanych plonów.
PRZEGLĄD MOŻLIWOŚCI
– Bieżąca analiza suchej masy, białka, skrobi, błonnika, ADF, NDF, cukru surowego, popiołu i energii metabolicznej
– Automatyczna regulacja długości cięcia
– Precyzyjne dawkowanie zakiszaczy
– Wyniki pomiarów dostępne również w Operations Center